fbpx

OVER MIJ

Creatieve duizendpoot.
Innovatief, veelzijdig, idealist.
Leergierig. Gek op nieuwe dingen!
Liefde.
Een eeuwige dromer.

Ik hou me bezig met optimale gezondheid.
Daarbij heb ik geleerd om koude en de principes van mindfulness te gebruiken om zowel mijn eigen als andermans fysieke, mentale en spirituele vitaliteit te vergroten.

Ik werk als trainer, zowel in groepen als individueel.

Mijn verhaal, waarom doe ik wat ik doe?

In 2011 werd ik met ernstig psychiatrische klachten opgenomen in de verslavingspsychiatrie. Ik was totaal opgebrand. Doodmoe, uitgeput. Verslaafd aan alles wat mijn gevoel maar kon dempen. Ik had chronische rug- en schouderpijn. Ik was zo angstig en depressief dat ik op een bepaald moment tot niet meer in staat was dan verstijfd in een hoekje van de kamer zitten, verstopt achter de kast. Ik was er helemaal klaar mee. Klaar met alleen nog maar overleven. Ik wilde wel leven, maar hoe? Ik zag het niet meer. Dwangmatig dacht ik aan zelfdoding en hoe de dood mijn enige weg naar vrede zou zijn.

Een zwaar en confronterend traject volgde. Eerst in de psychiatrie, intern, in dagbehandeling, ambulant. Later met verschillende therapeuten, revalidatietrajecten, cursussen en trainingen. Langzaamaan leerde ik te zien hoe ik zelf invloed had op hoe ik mij voelde. Ik leerde hoe ik door opmerkzaamheid en focus mijn aandacht kon sturen. Hoe ik gedachten en gevoelens voorbij kon laten gaan, in plaats van er constant in meegesleurd te worden. Ik leerde over het belang van mindset. Ook leerde ik hoe ik op een gezonde manier kon sporten en bewegen waardoor ik steeds meer energie kreeg en ik mij zowaar kon ontspannen, zonder (zelf)medicatie. Ik leerde “uit mijn hoofd” en “in mijn lijf” te komen. De verademing waar ik eerder naar zocht in de dood, vond ik in het leven zelf. Ik leerde liefde kennen als bron van dit leven. En door steeds meer te leven vanuit die bron, leerde ik anderen te helpen hetzelfde te bereiken.

Meer weten? Stuur me een bericht!